Jättääkö Ronaldo Juventuksen? Viimeisimmät huhut ja veikkaukset

Jalkapallomaailmassa huhumylly Cristiano Ronaldon jatkosta kiihtyy. Italialaisen Juventuksen riveissä tällä hetkellä pelaava Ronaldo ei valitettavasti ole onnistunut odotusten mukaisesti. Alun perin jopa Valioliigan voitosta haaveillut Juventus putosi nyt jo toisena peräkkäisenä vuonna kilpailusta 16. kierroksella pelatessaan FC Portoa vastaan. Pettymys on ollut kaikilla tahoilla suuri ja sen myötä yhä usemmat spekuloivat Ronaldon jättävän Juventuksen ja siirtyvänsä takaisin Real Madridin riveihin. Joidenkin mukaan Juventus suhtautuu mahdolliseen siirtoon ymmärtäväisesti ja myötämielisesti, joten mikäli Real Madrid mielii saada Ronaldon takaisin, on pallo päätöksen suhteen jo sen käsissä.

Mitä Ronaldon siirrosta seuraa?

Tilastojen valossa Ronaldo ei ole suoriutunut otteluissa lainkaan hassummin. Mies tykittää yhä maaleja kiitettävään tahtiin ja osoittaa kentällä taitojaan kenties selvemmin kuin yksikään muu joukkueen pelaajista. Kunnianhimoisena jalkapalloilijana Ronaldo kuitenkin janoaa menestystä, eikä sitä ole Juventuksen joukkueelle tullut viimeisten kolmen pelikauden aikana. Vaikka Ronaldon taidot tunnetaan ympäri maailmaa, on vedonlyönti Juventuksen menestyksen puolesta hiipunut sitä mukaa kun on huomattu, ettei Ronaldonkaan kaltainen kärkipelaaja ole onnistunut kääntämään kelkkaa joukkueen menestyksen suhteen. Yhden miehen voimin ei ihmeitä tehdä, joten Ronaldo on ymmärrettävästi valmis kääntämään uuden sivun peliurallaan.

Ronaldon pelisopimuksen Juventuksessa on määrä päättyä kesällä 2022. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Juventus on kuitenkin valmis myymään Ronaldon 29,5 miljoonalla eurolla. Ronaldo on ehdottomasti yksi tämän hetken arvokkaimmista mutta myös kalleimmista pelaajista. Raporteista käy ilmi, että Ronaldo kustantaa joukkueelleen kaiken kaikkiaan 100 miljoonaa dollaria kuussa, joka on paljon mille tahansa joukkueelle.

Onko Real Madridin riveihin palaaminen järkevää? 

Kun huhut koskien Ronaldon mahdollista lähtöä käynnistyivät, uskoivat monet aluksi Pariisin Saint-Germainin tai Inter Miamin olevan todennäköisimpiä kohteita. Näiden kahden joukkueen mahdollisuutta Ronaldon uutena kotijoukkueena ei voida poissulkea, mutta yhä vahvemmin spekulaatioissa nousee esille Real Madrid. Monet ovat sitä mieltä, että mies haikailee paluuta Real Madridiin, josta hänellä on paljon hyviä muistoja ja jossa hän on saavuttanut eniten menestystä. Zinedine Zidanen tiedetään jättäneen oven auki Ronaldon paluuta ajatellen, mutta se ei automaattisesti tarkoita sitä, että Ronaldo nähtäisiin Espanjassa seuraavalla kaudella.

Real Madrid hipoi La Ligan mestaruutta viime kaudella ja kohosi Valioliigassa semifinaaleihin tällä kaudella, joten vaikuttaa siltä, että joukkue pärjää melko mukavasti ilman Ronaldoakin. Myöskään joukkueen taloudellinen tilanne ei ole paras mahdollinen, joten leijonanosan budjetista syövä Ronaldon palkka saattaa muodostua siirron kannalta lopulta kaikkein suurimmaksi ongelmaksi. Toisaalta Ronaldon maine käy miehen edellä ja vielä 36-vuotiaanakin hänen arvioidaan tykittävän vähintään 25-30 maalia kaudessa. Kun yleisesti on vielä tiedossa se, että verivihollinen Barcelona FC saattaa joutua hyvästelemään Lionel Messin tänä kesänä, voi Real Madrid hyvinkin nähdä tämän oivallisena mahdollisuutena vahvistaa asemiaan Espanjassa.

Ronaldo nähtiin viimeksi Real Madridin paidassa vuonna 2018 ja häntä on haikailtu takaisin myös fanien puolesta. Ronaldon lähdön jälkeen joukkueella on ollut hankaluuksia löytää korvaavaa pelaajaa täyttämään entisen tähtipelaajansa suuria kenkiä. Esimerkiksi 95 miljoonalla eurolla joukkueeseen hankittu belgialainen Eden Hazard herätti heti alkuunsa epäilyksiä, jotka ovat vahvistuneet loukkaantumisten myötä. On kuitenkin selvää, ettei Ronaldokaan ole enää välttämättä aivan huippukunnossa, eikä näin ollen joukkueeseen palaisi se sama mies, joka sieltä muutama vuosi sitten lähti. Jotkut pohtivat myös sitä, kuinka maailman parhaimpiin hyökkääjiin kuuluvan Karin Benzeman ja Ronaldon yhteensovittaminen toimisi käytännössä.

Käy tilanteessa lopulta miten hyvänsä, on varmaa se, että monet fanit olisivat onnensa kukkuloilla saadessaan toivottaa Ronaldon jälleen tervetulleeksi Madridiin.

 

Be the first to comment on "Jättääkö Ronaldo Juventuksen? Viimeisimmät huhut ja veikkaukset"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*