Activision Blizzard ei maksanut lanttiakaan veroja Yhdysvalloissa vuonna 2018

Activision Blizzard on eräs pelimaailman suurimmista toimijoista, jonka voisi luulla tuottavan myös runsaasti verotuloja. Näin ei kuitenkaan ole. Tax Watch osaa kertoa, että muun muassa Overwatchista ja Call of Dutysta tunnettu julkaisija ei maksanut lainkaan veroja Yhdysvalloissa vuonna 2018. Samana vuonna firma keräsi peleillä ja mikromaksuilla tuloja 447 miljoonaa dollaria.

Raportin mukaan Activision Blizzard vältti maksamasta tuloveroa, ja sen lisäksi sai erinäisiä verohelpotuksia kaikkiaan 243 miljoonan dollarin edestä. Lisäksi vuosien 2013 ja 2017 välillä Activision Blizzard liikutteli varallisuutta esimerkiksi Bermudalle ja Barabdosille verojen kiertämiseksi 5,5 miljardin dollarin verran.

Täydellisemmän raportin voi lukea Institute on Taxation and Economic Policyn kotisivuilta. Activisionia ei suoraan syytetä huijaamisesta, mutta ainakin se ja monet muutkin firmat ottavat täyden hyödyn ”verosuunnittelusta”.

Activision Blizzard ei maksanut lanttiakaan veroja Yhdysvalloissa vuonna 2018

Lue koko artikkeli: https://www.gamereactor.fi/uutiset/711953/Activision+Blizzard+ei+maksanut+lanttiakaan+veroja+Yhdysvalloissa+vuonna+2018/?rs=rss

Aiheeseen liittyvät artikkelit