Etnews raportoi eteläkorealaisen tutkimusryhmän saavutuksesta, joka voi mullistaa niin terveydenhoitoon liittyvien laitteiden kuin uudenlaisten näyttöjenkin valmistuksen.
Gwangju Institute of Science and Technologyn (GIST) tutkijat yhdessä Korean kansallisen tutkimussäätiön kanssa ovat kehittäneet läpinäkyvän ja taipuisan puolijohdemateriaalin. Innovaatio perustuu puolijohtavan polymeerin ja eristeenä toimivan polymeerin sekoitukseen. Johteena käytettiin DPP2T-materiaalia ja eristeen polystyreeniä.
DPP2T muodostaa polystyreenin pinnalle verkkomaisen kuvion, joka toimii puolijohteena. Lopullinen rakenne päästää lävitseen lähes 100 % valon näkyvistä aallonpituuksista. Materiaalin suorityskyky on jopa parempi kuin jos käytössä olisi pelkkää DPP2T:ä.
Tähän asti millään valmistusprosessilla ei ole saatu aikaan taipuisaa puolijohtavaa materiaalia, joka olisi samalla läpinäkyvää. Mikäli perinteisiä materiaaleja ohennetaan läpinäkyvyyteen asti, alkaa se vaikuttaa negatiivisesti niiden sähköiseen suorituskykyyn.
Uudenlaisen materiaalin valmistaminen on myös erittäin yksinkertaista. Tutkijaryhmä uskookin keksintönsä löytävän käyttöä erityisesti kehoon kiinnitettävissä laitteissa mutta myös erittäin ohuissa läpinäkyvissä ja taipuisissa näytöissä.