Entinen Sony-pomo Shawn Layden olisi iloinen 12-15 tuntia kestävien pelien paluusta

Katsot

Preview 10s
Next 10s

Mainosta

Entinen Sony Interactive Entertainment Worldwide Studiosin puheenjohtaja Shawn Layden istahti alas Gamelab Live 2020 -tilaisuudessa, ja häntä haastatteli Gamesbeatin Dean Takahashi.

Hänen mukaansa paluuta entiseen ei enää ole: koronaviruksen vuoksi ihmiset siirtyivät etätöihin, ja se tulee vaikuttamaan järjestelyihin myös jatkossa. Lisäksi pelialan on tärkeää oppia työskentelemään tehokkaammin, ei niinkään pidempiä päiviä tehden.

Layden puhui myös tarinavetoisten pelien kehityksestä, ja on iloinen siitä, millaisia pelejä Sony esitteli Future of Gaming -lähetyksessään olevan tulossa Playstation 5 -konsolille. Videopelaamisen tavoite oli aluksi tuoda kotiin pelihallikokemus, mutta näin ei tietenkään ole enää ollut aikoihin. Laydenille itselleen käännekohta pelien kertomissa tarinoissa oli London Studion The Getaway.

Keskustelu sivusi myös videopelien hintaa, joka ei ole noussut samassa suhteessa kuin videopelien tuotantokustannukset. Tämä pelien sisällön määrä tulee nousemaan keskustelunaiheeksi seuraavan konsolisukupolven aikana. Layden toivottaisi 12-15 tuntisen pelikokemuksen takaisin hyvillä mielin. Hieman samoin kuin 1000-sivuinen kirja ei välttämättä ole parempi kirjallinen teos verrattuna 150-sivuiseen miniromaaniin.

Seuraava konsolisukupolvi ei tule olemaan edellistä halvempi. Lisäksi Sonyn ja Microsoftin johtomiesten on muistettava tehdä selväksi, että kyseessä on ennen kaikkea pelikonsoli. Ja tässä näytetään onnistuneen.

Layden jätti paikkansa Sony-pomona viime vuoden lopulla. Layden ei halunnut kommentoida lähtöään Sonylta, joka tapahtui vauhdilla ja ilman sen ihmeempiä selittelyjä. Tällä hetkellä mies on omien sanojensa mukaan sapattivapaalla rentoutumassa, ja koronakaranteeni pidensi aiottua lomailua entisestään.

Layden kertoo olevansa erityisen kiinnostunut VR-pelaamisesta ja ennustaakin, että sen osuus tulee kasvamaan ja monipuolistumaan tulevaisuudessa.

Entinen Sony-pomo Shawn Layden olisi iloinen 12-15 tuntia kestävien pelien paluusta
Entinen Sony-pomo Shawn Layden olisi iloinen 12-15 tuntia kestävien pelien paluusta

Lue koko artikkeli: https://www.gamereactor.fi/uutiset/761133/Entinen+Sonypomo+Shawn+Layden+olisi+iloinen+1215+tuntia+kestavien+pelien+paluusta/?rs=rss

Aiheeseen liittyvät artikkelit