Tutustuimme Resident Evil Villageen tunnin ajan – Toukokuu tuo Ressu-faneille toimintaa ja ihmissusia tuttua pyörää polkemassa

Muropaketti pääsi näkemään ennakkoon reilun tunnin edestä pelikuvaa odotetusta Resident Evil Villagesta. Miltä Capcomin uusi selviytymiskauhu vaikuttaa ja onko Lady Dimitrescu muka oikeasti niin pelottava?

Valikoiduille pelimedioille esitellyssä Resident Evil Village -videossa esiteltiin aavistuksen kattavammin jo kaikille PlayStation-pelaajille viime viikonloppuna avautunutta Village-demoa sekä tulevana viikonloppuna saapuvaa Castle-demoa. Pelaamaan ei valitettavasti päässyt, vaan sen sijaan reilun tunnin mittainen video oli leikelty herkullisimpien kohtausten kollaasiksi. Luvassa tuntuisi kuitenkin olevan pelisarjan ystäville varsin tuttua puuhaa.

Resident Evil Village jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä niin ensimmäisen persoonan kuin päähenkilönsä Ethan Wintersin osalta. Tapahtumapaikkana on tosin tällä kertaa mysteerinen kyläpahanen jossain päin Eurooppaa, eikä mielikuvia Transilvaniaan ja erääseen kuvitteelliseen kreiviin ole vaikea luoda. Toki tätä edesauttaa myös pelin markkinoinnissa laajalti käytetty valtava Lady Dimitrescu ja tämän kolme vampyyritytärtä.

Miljöö uhkuu silti tunnelmaa, kun usvaisen metsän seasta pilkottaa rapistunut kyläpahanen, joka jää valtavan goottilinnan varjoon. Winters on alueella etsimässä kidnapattua tytärtään, mutta samalla tämän huolenaiheena on yllättäen autioitunut kylä ja sen uudet tappavat asukkaat: ihmissudet. Pelisarjan ikonisista zombeista on siis selkeästi siirrytty kohti goottikirjallisuutta, ja ennakon perusteella vampyyrien, ihmissusien ja mysteerisen jumalhahmo Mother Mirandan välillä tuntuu olevan käynnissä jonkinlainen valtataistelu.

Alun kyläpahasta päästäänkin tutkimaan verrattain vapaasti, mikä muistuttaa likemmin pelisarjan aiempia avoimempia osia. Vaikka tutkiminen on avointa, sitä rajoitetaan aiemmille osille tutuilla keinoilla, kuten ketjuin tai muine keinoin lukituin ovin. Pelaaja joutuu myös huolehtimaan jatkuvasti omasta turvallisuudestaan, sillä kaduilla parveilee usein laumassa Wintersin kimppuun hyökkääviä ihmissusia.

Resident Evil Village onkin selkeästi paljon toiminnallisempi tuotos kuin edeltäjänsä. Tämä näkyy entistä runsaammin jaettavissa ammuksissa, minkä lisäksi kuolleilta tippuu rahaa ja muita resursseja muun muassa aseiden päivittämiseksi. Winters pystyy myös suojautumaan hyökkäyksiltä ja tönimään vihollisia pois luotaan, eikä taisteluihin kannata aina edes välttämättä osallistua. Toisinaan vaaran voi yrittää ohittaa lukitsemalla itsensä hiljattain autioituneeseen taloon ja työntämällä hyllyn oven eteen suojaksi ilmeisesti ajatuksenaan, että ulkona odottavan vaaran voisi odottaa ohitse. Näiden keinojen lopullinen toteutus jäi tosin pelkän videon perusteella vielä hieman epäselväksi.

Sen kummemmin spoilimatta pelin juonta päähenkilö törmää jälleen – Capcomille ominaiseen tapaan – liutaan mielenkiintoisia hahmoja, joista osa on aavistuksen ikävämpiä kuin toiset. Kylään on ripoteltu myös runsaasti luettavaa ja vihjeitä, joilla ympäröivä mysteeri alkaa hivenen raottua. Ennen pitkään tie vie kuitenkin Dimitrescun linnaan, jossa peli tuntuu muuttuvan alun avoimemmasta maailmasta likemmäksi pelisarjan käynnistäneitä ensimmäisiä osia lukuisine lukittuine salaisuuksineen.

Lisäkivana sokkeloisen linnan käytäviä tutkitaan pelaajia joko ihastuttaneen tai vihastuttaneen lisäpaineen kera, eli jatkuvasti metsästettynä. Mr.X:n tai Nemesiksen sijaan kyseessä on tosin – kukapa muukaan – kuin Lady Dimitrescu itse kynsineen.

Vaikka meininki tuntuu olevan huomattavasti toiminnallisempi, Resident Evil Village ei unohda pelisarjalle ominaista ongelmanratkontaa. Videoilla nähdään niin klassisia ratkaisuja kuin fysiikkaan pohjautuvia esteitä, joita pelaaja saa pähkäiltäväkseen. Useimmat näistä tuntuvat silti noudattavan oikeiden esineiden löytämistä, joten pelisarjan suuret on yhä vahvasti läsnä. Sama koskee myös esineiden yhdistämistä, aseiden päivitystä ja varusteiden tekemistä. Osa näistä on tosin sidottu uuteen The Duke -kauppiaaseen, jolle pelaaja voi myydä ylimääräiset varusteensa ja jolta voi ostaa ammuksia, lääkintäpakkauksia ja muuta hyödyllistä.

Visuaalisesti peli tuntuu niin ikään jatkavan RE Enginen upean annin esittelyä, vaikkakin esittelyvideon suttuinen 720p-resoluutio ei tehnyt grafiikalle oikeutta. Silti varsinkin Dimitrescun linnan barokkilaishenkinen sisustus näyttäisi tarjoavan silmät sulattavaa estetiikkaa kaikille arkkitehtuurista ja ympäristöä tukevasta kerronnasta pitäville.

Nähdyn perusteella Resident Evil Village ei tunnu kuitenkaan keksivän pyörää uusiksi, vaan hyödyntää ainoastaan pelisarjan aiempien osien hyväksi havaittuja piirteitä luodakseen uuden goottihenkisen kauhutarinan. Ainaisten zombien rinnalla vampyyrit ja ihmissudet ovat toki lähes yhtä ylikäytettyjä mediassa, mutta Capcomin oma kieroutunut twisti saattaa hyvinkin riittää kannattelemaan tuoreinta osaa eteenpäin.

Lisäksi yhtiön viimeaikaiset Ressut ovat edustaneet kevyesti genren pelottavinta kärkeä, eikä nähdyn perusteella Villagelta ole syytä odottaa mitään muutakaan. Toki samainen toiminnan korostaminen näkyi myös aavistuksen heikomman Resident Evil 3:n uusioversion osalla, joten mikä tahansa voi olla mahdollista.

Resident Evil Village julkaistaan PC:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Series X/S:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Stadialle 7. toukokuuta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/peliartikkelit/tutustuimme-resident-evil-villageen-tunnin-ajan-toukokuu-tuo-toimintaa-ja-ihmissusia-tuttua-pyoraa-polkemassa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit