Spider-Man: Into the Spider-Verse osoittautui yllätyshitiksi, joka on täydellinen lääke sankariähkylle

Milloin olet viimeksi katsonut viihdyttävän sekä laadukkaan animaation? Sarjakuvahenkiset elokuvat tuppaavat helposti jäämään kaikkien muiden genrejen varjoon, varsinkin myöhemmällä aikuisiällä. Toki maku sekä mielenkiinnon kohteet myös muuttuvat, mutta animaatiolliset elokuvat ovat parhaimmillaan aivan loistavaa vaihtelua. Lisäksi niiden värikäs maailma, uniikki kerrontatapa sekä onnistuneet vitsit antavat mielen levätä, jossa voi kuitenkin samalla nauttia niiden tarjoamasta runsaasta viihtyvyydestä.

Vuonna 2018 ensi-iltansa sai sovitus nimeltään Kohti hämähäkkiversumia. Tämä Marvel Comicsin sarjakuviin perustuva, yhdysvaltalainen tietokoneanimoitu supersankarielokuva, on saanut osakseen erittäin positiivisen vastaanoton. Tässä huippusuositussa animaatiossa radioaktiivinen hämähäkki puree brooklyniläistä teiniä Miles Moralesia, ja tästä johtuen hän saakin osakseen pikakurssin seitin sinkoamisesta toisen ulottuvuuden kumppaneiltaan.

Tämä nerokkaasti kuvattu sekä inspiroiva tarina eri ulottuvuuksien Hämähäkkimiehistä on osaltaan tiivistunnelmainen sekä jännittävä, jossa yhdistyvät loistavan graffittitaiteen sekä musiikkivideoille tyypilliset parhaat ominaisuudet.

Spider-Man: kohti hämähäkkiversumia -elokuvassa Hämähäkkimies yrittää estellä Kingpin-kriminaalin uusinta hanketta, aika-avaruus-portaalin avaamista, jotta hän voisi muuttaa menneisyyttä. Sen käynnistäminen olisi tietenkin maailmalle kohtalokasta. Juoni perustuu siihen, kun Miles saa supervoimia radioaktiivisen hämähäkin puremasta juuri, kun Peter Parker kohtaa kohtalonsa yrittäessään pysäyttää Kingpinin hurjat suunnitelmat. Ulottuvuuskone kerkeää käynnistyä ja se sinkoaakin muiden haasteidensa mukana useamman eri hämissankarin Milesin tueksi.

Tämän hauskan sekä kutkuttavan jännittävän animaation ohella kannattaa käydä tarkistamassa sivustomme uusimmat nettikasinot.

Milesilla on siis apunaan useita eri versioita sankariminästään. Kohti hämähäkkiulottuvuutta elokuva noudattelee kunnioittavasti alkuperäisten sarjakuvien kerrontaa ja estetiikkaa.

Tämä yksi vuoden 2019 vuoden parhaimmaksi elokuvaksi tituuleerattu animaatio on saanut paljon kehuja graafisen ulkoasun loistavasta onnistumisesta. Kohtauksien yksityiskohtaisuus on silmiä hivelevää, joka on myös varmasti osasyynä siihen, miksi tätä kyseistä elokuvaa ollaan kutsuttu kaikkien aikojen parhaaksi animoiduksi Spider Man -elokuvaksi.

Positiivista palautetta on kerryttänyt myös sen sopivuus mainiosti niin lapsille kuin aikuisillekin. Kohti hämähäkkiversumia tuotti lopulta huikeat yli 375 miljoonaa dollaria 90 miljoonan budjettia vasten. Vaikka siis et olisikaan todellinen sarjakuvien fani, tämä Oscar-palkinnon itselleen lunastanut animaatio kannattaa ehdottomasti laittaa omalle listalleen.

Onnistuneita näyttelijävalintoja sekä ensiluokan ohjausta

Tämä Peter Ramseyn, Rodney Rothmanin ja Bob Persichettin arvokas yhteistyö nivoutuu mestarillisesti yhteen, jonka pohjalta voidaan sanoa kyseisen animaatioelokuva olevan kokonaisuudessaan todella hyvin mietitty sekä rakennettu.

Tarina sisältää juuri sopivan määrän itseironiaa ja taustansa vakavasti ottamista, jotta se sekä huvittaa, herättää kiinnostusta ja saa katsojan jopa jännittämään. Erilaiset hahmot tuovat mukanaan erilaista kuvamaailmaa ja animaation paletti on harvinaisen kiehtovaa katseltavaa.

Moninaiseen juoneen mahtuu niin kömpelön nuoren ihmissuhdeahdistusta, kuin myös outoihin voimiin tutustumista sekä jatkuvaa pahisten kanssa yhteenottamista. Kohti hämähäkkiversumia toimintakohtaukset on onnistuttu rakentamaan vaikuttavasti, lisäksi huumorista ei myöskään olla tingitty. Hauskat kohtaukset saavatkin naurattamaan ääneen useampaan kertaan.

Kun useampi kuin yksi voi kätkeytyä naamion taakse – mielikuvituksen villeimmätkin aspektit loistavat lopputuloksellaan.

Tarvitsetko uutta intoa, Marvel Comics?

Marvelin luomat useat eri Spider Man -elokuvien variaatiot ovat osaltaan herättäneet niin katsojien kuin kriitikoiden keskuudessa runsasta keskustelua. Vaikka joukkoon mahtuu paljon erittäin hyviä sekä myös onnistuneita tuotoksia, kriitikot ovat myös ottaneet kantaa niiden samankaltaisuuteen sekä tarinan toistoon.

Ovatko Spider Man -elokuvat tulossa tiensä päähän vai jaksavatko ne viihdyttää vielä tulevaisuudenkin sukupolvia?

Elokuvat pyrkivät jatkuvasti miellyttämään katsojiaan, siksi ne ovatkin rakennettu maksimaalisen nautittavuuden näkökulmasta. Mutta toistavatko Spider Manit jo liikaa sitä itseänsä, vaikka tarvitaanko mukaan lisää diversiteettiä?

Supersankarielokuvat vaikuttavat varmasti monin tavoin myös muiden elokuvien tuotantoihin, parhaimmillaan ne taistelevat AAA-luokan elokuvien kanssa katsojien määristä. Marvel on onnistunut luomaan paikkansa elokuvien historiassa, vaikka heidän jokaista luomustaan ei voikaan sanoa täyden kympin onnistumiseksi.

Miltä näyttää Marvelin tulevaisuus ja onko 2021-luvun elokuvissa odotettavissa jotain uniikkia sekä ennennäkemätöntä?

Marvelin tarinalle ei näytä olevan tulossa ihan heti loppua, vaan se jatkaa voimakasta kasvuaan. Marvel on myös osaltaan ilmoittanut tulevien vuosiensa elokuvaprojekteista, joista tämän vuoden puolella julkaistaan ainakin Black Widow, Eternals, Shang-Chi, Spider-Man: No Way Home sekä Venom: Let There Be Carnage. Tästä voikin poimia itselleen katseltavaksi potentiaalisia vaihtoehtoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Be the first to comment on "Spider-Man: Into the Spider-Verse osoittautui yllätyshitiksi, joka on täydellinen lääke sankariähkylle"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*