Nvidian Ampere-sukupolven mobiilinäytönohjainten yksityiskohdat paljastuivat?

Huhujen perusteella luvassa on kolme mobiilinäytönohjainta, jotka ovat GeForce RTX 3080, GeForce RTX 3070 ja GeForce RTX 3060.

Nvidian tulevien mobiilinäytönohjainten yksityiskohdat alkavat paljastumaan odotetun julkaisun alla. Notebookcheck raportoi kuulemistaan huhuista. Lisää lihaa luidensa ympärille huhut saivat, kun hollantilainen custom-kannettavien valmistaja (Skikk) listasi ennakkotilattavaksi useita eri custom-kannettavia, joista löytyi vielä julkaisemattomat mobiilinäytönohjaimet.

Verkkokaupassa listattujen kannettavien näytönohjainten muistikonfiguraatiot ovat ainakin linjassa huhujen kanssa. Nyttemmin valmistaja on siivonnut ennakkotilauskannettavat pois sivuiltaan.

GeForce RTX 3080 -mobiilinäytönohjaimen grafiikkapiiristä löytyy 6144 CUDA-ydintä. Grafiikkapiirin rinnalla on joko 8 tai 16 gigatavua GDDR6-muistia. Muistiväylä on 256-bittinen. Grafiikkapiirin kellotaajuus asettuu 1,1 – 1,7 gigahertsin välille TDP-arvosta riippuen. TDP-arvot liikkuvat 115 ja 150 watin välillä. Max-Q -versiossa on luvassa matalammat TDP-arvot sekä matalammat kellotaajuudet.

GeForce RTX 3070 -mobiilinäytönohjaimessa grafiikkapiirin CUDA-ydinten määrä on 5120. Määritetystä TDP-arvosta riippuen grafiikkapiirin kellotaajuus asettuu 1,1 – 1,62 gigahertsin välille. GDDR6-muistia näytönohjaimessa on kahdeksan gigatavua ja muistiväylä on 256-bittinen. TDP-arvo liikkuu sisarmallin tapaan 115 ja 150 watin välillä. Max-Q -varianteissa kellotaajuudet ja TDP-arvot ovat alhaisemmat.

GeForce RTX 3060 -mobiilinäytönohjaimessa grafiikkapiirin CUDA-ydinten määrä laskee 3072 kappaleeseen. Konfiguraatiosta riippuen grafiikkapiirin kellotaajuus asettuu 0,9 – 1,7 gigahertsin väliin. Grafiikkapiirin rinnalla on kuusi gigatavua GDDR6-muistia ja muistiväylä on 192-bittinen. Perusversiossa TDP-arvo liikkuu 80-115 watin välillä. Max-Q -versiossa TDP-arvo on 60-70 wattia.

Mobiilinäytönohjainten lopulliset yksityiskohdat selvinnee jo kahden viikon sisällä, kun Nvidia pitää erikoistapahtumansa 12. tammikuuta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/nvidian-ampere-sukupolven-mobiilinaytonohjainten-yksityiskohdat-paljastuivat/

Aiheeseen liittyvät artikkelit