Motorisoidussa Obsbot Tiny -verkkokamerassa käytetään tekoälyä niin ääneen kuin kuvaan

Obsbot Tiny on tekoälyohjattu ja motorisoitu verkkokamera, joka seuraa kuvauskohdetta älykkäästi ja taustamelun vaimentaen.

Pienikokoinen ja kevyt Obsbot Tiny -nettikamera on älykäs videotyökalu, sillä se hyödyntää tekoälypohjaista kohteentunnistusta havaitakseen ja seuratakseen liikkuvia kuvauskohteita. Kamera kääntyy motorisoidun, kaksiakselisen gimbaalin avulla oikeaan kuvakulmaan ja asentoon. Näin kameralle esiintyvä voi keskittyä puhumiseen ja näyttämiseen, ja antaa kameran automatiikan hoitaa loput.

Kameran tekoäly osaa myös tulkita eleohjausta, joten kameraa voi ohjata helpoin käsimerkein ja käden elein. Tekoäly huolehtii lisäksi automaattisesti väri- ja valkotasapainosta valaistuksen tasosta riippumatta. Kamera kykenee jopa täysteräväpiirtoiseen 1920 x 1080 kuvapisteen tarkkuuteen ja siinä on kaksinkertainen digitarkennus.

Myös äänenlaatuun on kiinnitetty huomiota. Mikrofonit ovat monisuuntaiset, ja käytössä on taustamelua vaimentavaa tekniikkaa.  Säädettävän jalustan ansiosta kamera voidaan helposti asettaa esimerkiksi pöytätasolle tai suoraan tietokoneen näytön reunalle. Kameran voi kääntää fyysisesti osoittamaan alaspäin, kun haluaa varmistua yksityisyydestään kameran ollessa käyttämättä.

Kamera saa virtansa joko suoraan USB 3.0 -liitännästä tai erillisestä virtaliitännästä. Tietokoneeseen kamera liitetään mukana tulevalla usb 3.0- tai usb 2.0 -kaapelilla, ja kamera on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa. Obsbot Tiny on jo myynnissä 199 euron suositushintaan.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/motorisoidussa-obsbot-tiny-verkkokamerassa-kaytetaan-tekoalya-niin-aaneen-kuin-kuvaan/

Aiheeseen liittyvät artikkelit