Kohta ei tarvitse osata edes graafista suunnittelua? Googlen teknologia hoitaa senkin

Google on luonut uuden neuroverkkoihin perustuvan (Generative Adversial Network) koneoppimismallin, joka voi luoda automaattisia renderöintejä perustuen käyttäjän luonnoksiin. Teknologia on nimeltään Chimera Painter.

Malli voisi toimia esimerkiksi graafisten suunnittelijoiden työn tukena. Hirviöitä suunnitteleva graafikko säästäisi näin aikaa – ilmeisesti myös tinkimättä luovuudestaan.

Käytännössä graafikko luo olennon luonnoksen, jonka jälkeen sen ruumiinosat tai vaikkapa kynnet tulee nimetä. Tämän jälkeen käyttäjä painaa Transform-nappia, jonka jälkeen algoritmi luo taidepläjäyksen luovan taiteilijan ihasteltavaksi tai ehkä jopa kadehdittavaksi.

Googlen omana ajatuksena on, että Chimera Painteria voisi käyttää pelien grafiikoiden luomiseen. Tämä olisi varmasti käytännön työtä helpottavaa esimerkiksi pelikehityksen parissa yksin painivalle koodarille, jolla ei ole nakittaa graafikkoa tekemään ulkoasua peliinsä.

Alla esimerkkikuva.

 

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/kohta-ei-tarvitse-osata-edes-graafista-suunnittelua-googlen-teknologia-hoitaa-senkin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit