Applen ajurit vihjaavat uusista Polaris-grafiikkapiireistä

amd-apple-polaris-12-polaris-10-xt2-20161207

Apple on valinnut yhtiön tuoreimpiin kannettaviin Intelin prosessoriin integroitujen grafiikkaohjainten lisäksi valinnaisia AMD:n Radeon-näytönohjaimia. Nyt macOS:n Radeon-ajureista on löytynyt mielenkiintoisia merkintöjä aiemmin tuntemattomista näytönohjaimista.

Tonymacx86-sivuston keskustelualueilla käyttäjä Gigamaxx on löytänyt AMD:n ajureista mielenkiintoisia merkintöjä. Ajureissa on mainittu jo tunnettuja grafiikkapiirejä, kuten Polaris 10, Polaris 11 ja Vega 10, mutta myös täysin tuntemattomia kuten Polaris 12 ja Polaris 10XT2.

Virallista selitystä mainituille grafiikkapiireille tuskin ollaan saamassa ainakaan ennen niiden mahdollista virallista julkaisua, mutta spekulaatio niiden ympärillä käy luonnollisesti kovana. Polaris 12 viittaa varsin yksiselitteisesti täysin uuteen Polaris-arkkitehtuuriin perustuvaan piiriin. Valitettavasti nimestä on mahdotonta arvuutella sen kokoa tai suorituskykyä sisaruksiinsa verrattuna, sillä AMD on todennut jo aikaa sitten, ettei Polariksen numerointi merkitse muuta kuin järjestysnumeroa suunnittelussa.

Polaris 10XT2 saattaisi viitata kahden grafiikkapiirin ratkaisuun, mutta toisaalta aiempien nimeämiskäytäntöjen mukaan se lienee todennäköisemmin yksinkertaisesti uusi versio Polaris 10 -piiristä.

Aiemmin AMD on nimennyt esimerkiksi Radeon HD 7970 GHz Editionin käyttämän grafiikkapiirin uuden version Tahiti XT2:ksi, kun alkuperäisessä Radeon HD 7970:ssä oli käytössä Tahiti XT.

Aiheeseen liittyvät artikkelit