AMD B450- ja AMD X470 -emolevyjen BIOS-päivityksiä joutunee odottamaan sittenkin tammikuulle

Asrock on poistanut viime viikolla julkaisemansa tiedotteen, jossa se hehkutti BIOS-päivityksiä AMD B450 -piirisarjallisille emolevyille. BIOS-päivityksen tärkein sisältö oli yhteensopivuuden varmistaminen Ryzen 5000 -sarjan prosessoreille. Samalla emolevykohtaisten BIOS-tiedostojen kuvaukset ovat muutettu.

Viime viikolla Asrock hehkutti tiedotteessaan Ryzen 5000 -tukea AMD B450 -piirisarjallisille emolevyilleen.

Nähtävästi päivitysten jakelua ei olisi saanut vielä aloittaa, sillä nyttemmin tiedote on poistettu Asrockin sivuilta ja emolevykohtaisten BIOS-tiedostojen kuvaukset ovat muutettu. Kuvauksessa lukee nyt varsin epämääräisesti ”järjestelmän yhteensopivuuden optimointi”. Itse BIOS-päivityksiä ei sentään ole lähdetty poistamaan.

Asrock julkaisi alkuperäisessä tiedotteessaan listan, josta näki, mikä BIOS-versio Ryzen 5000 -yhteensopivuuteen tarvitaan.

Jokaisen mallin kohdalla tarjolla on BIOS-versio, joka lupasi vielä viime viikolla lisätä yhteensopivuuden Ryzen 5000 -prosessoreiden kanssa.

Näiden tapahtumien perusteella on todennäköistä, että BIOS-päivityksiä ei tulla näkemään muilta valmistajilta ennen AMD:n määrittämää tammikuuta. Tai jos jakelu aloitetaankin, niin sen pitää tapahtunee vähin äänin ympäripyöreän kuvauksen kera.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/amd-b450-ja-amd-x470-emolevyjen-bios-paivityksia-joutunee-odottamaan-sittenkin-tammikuulle/

Aiheeseen liittyvät artikkelit